Sfaturi pentru evaluarea conformității

Atunci când produsele, serviciile sau sistemele dvs. îndeplinesc cerințele unui standard încrederea părților interesate crește.

La nivel internațional, a fost recent actualizat standardul pentru termeni și definiții în domeniul evaluării conformității.

ISO/IEC 17000, Evaluarea conformității. Vocabular și principii generale, specifică termenii și definițiile generale referitoare la evaluarea conformității, inclusiv acreditarea organismelor de evaluare a conformității.

Prin intermediul acestuia, întreaga comunitate de evaluare a conformității va lucra în consens, folosind pretutindeni aceiași termeni și aceleași definiții.

Sean MacCurtain, Directorul pentru evaluarea conformității și aspectele legate de protecția consumatorilor din cadrul Comitetului ISO pentru evaluarea conformității (CASCO), declară că noua ediție a standardului reprezintă o bază excelentă pentru experții în evaluarea conformității.

Acesta afirmă: Nu numai că oferă concepte noi care reflectă modurile de funcționare în schimbare ale întreprinderilor din sector, ci și asigură vocabularul în conformitate cu principiile ISO 9000 privind managementul calității și cu alte standarde de evaluare a conformității, oferind utilizatorilor cea mai actualizată resursă.

Standardul a fost revizuit pentru a include noi termeni și definiții, alinierea la versiunea actualizată a ISO 9000 și reflectă, în general, schimbările tehnologice sau de altă natură din sectorul evaluării conformității.

De asemenea, acesta acoperă termeni suplimentari care au fost incluși în noile standarde legate de acest domeniu de activitate.

Pentru achiziționarea noii versiuni a standardului ISO/IEC 17000 luați legătura cu Departamentul Vânzări – Standarde străine (daniela.andreias@asro.ro).

Vă amintim de cursul ASRO din perioada 15-17 iunie, Certificarea conformității produselor – O abordare cuprinzătoare a cerințelor referitoare la funcționarea organismelor, la procesele de certificare și documentele normative conform SR EN ISO/CEI 17065:2013, SR EN ISO/CEI 17067:2014 și SR ISO/CEI 17007:2010, menit să vă ofere îndrumările necesare în domeniul dvs. de activitate.