Ziua Mondială a Standardizării 2019 – „Standardele video creează o scenă globală”

În fiecare an, pe 14 octombrie, membrii Organizației Internaționale de Standardizare (ISO), ai Comisiei Electrotehnice Internaționale (IEC) şi ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) sărbătoresc Ziua Mondială a Standardizării.

Tema aleasă pentru acest an este „Standardele video creează o scenă globală” (“Video standards create a global stage”).

Avântul tehnologic din ultimii ani a dus la un salt imens în ceea ce privește calitatea formatelor video. Videoclipurile au devenit din ce în ce mai accesibile, iar oamenii din întreaga lume au început să-și ilustreze experiențele de viață prin imagini vii, aflate în mișcare.

Beneficiile tehnologiei video au fost clădite pe baza standardelor internaționale. Algoritmii de compresie video standardizați de către organismele internaționale de standardizare (IEC, ISO și ITU) au primit două premii Emmy drept recunoștință pentru rolul esențial pe care îl aduc standardele în a satisface cererea tot mai mare de formate video.

Tot cu ocazia acestui eveniment, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) organizează un concurs. Intitulat #futurevideo, acesta îi provoacă pe participanți să-și imagineze viitorul formatului video și să-l înregistreze într-un film de cel mult 20 de secunde.

Clipul ar trebui să ilustreze modul în care video-urile ar putea avea impact asupra vieții noastre pe viitor.

Câștigătorul va primi un premiu de 1500 de franci elvețieni, iar următorii trei clasați vor primi câte 500 de franci elvețieni. Videoclipurile câștigătoare vor fi decise printr-un vot public.

Termenul limită pentru înscrierea la concurs este 20 august 2019.

Regulile concursului și modalitatea de înscriere le puteți găsi aici.

De asemenea, puteți consulta pagina de Facebook  și contul de Twitter al evenimentului care vă vor oferi mai multe detalii despre concurs.