Workshop – 10 mai – Educație despre Standardizare

Organismul Național de Standardizare – ASRO, în colaborare cu Comisia Europeană prin DG GROW – Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri și Academia de Studii Economice București, Facultatea de Business, organizează pe data de 10 mai 2019, în București, la sediul ASE, Sala Virgil Madgearu, Workshopul – Educație despre Standardizare.

Evenimentul are ca scop inițierea unui dialog între mediul academic, ASRO – ca platforma națională de elaborare și adoptare a standardelor și cei care aduc experiența și bunele practici în standardizare și în includerea acesteia în programele educaționale.

Standardizarea este un subiect important pe Agenda Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care are ca motto – Coeziunea, o valoare comună europeană.

Standardele elaborate de către organizațiile de standardizare sprijină implementarea obiectivelor strategice europene, contribuie la stabilitatea economică, la dezvoltarea cercetării și inovării și sunt instrumente importante în procesul de reglementare.

Educația despre standardizare este necesară pentru generațiile viitoare de ingineri, antreprenori, manageri și avocați care trebuie să fie familiarizați cu modul de utilizare a standardelor și cu modul de participare la procesul de elaborare a acestora.

Acest lucru le va crea deprinderea utilizării standardelor în activitate și includerea standardizării în proiectele companiilor sau organizațiilor lor.

Puteți consulta agenda evenimentului.

De asemenea, pentru mai multe detalii despre subiect puteți consulta cele 2 rapoarte ale Comisiei Europene:

European Market Needs for Education in Standardisation

Motivation for and barriers against the inclusion of standardisation in european academic research and education

și informațiile ETSI
www.etsi.org/standardization-education