Un nou standard pentru informatica medicală

Toate unitățile și spitalele medicale trebuie să asigure un nivel ridicat de îngrijire față de pacienți, iar acest lucru este acum mai limpede ca niciodată. Noul standard SR EN 17269 Informatică medicală. Rezumatul internațional al dosarului medical al pacientului vine în sprijinul sistemului de sănătate prin definirea unui set minim de date ce conține cele mai importante aspecte ale antecedentelor medicale ale unei persoane, pentru a asigura continuitatea asistenței medicale.

Acest nou set de date poate fi utilizat atât pentru îngrijirea planificată, cât și pentru cea neplanificată, furnizând informațiile concise relevante pentru tratarea oricărei condiții de sănătate. În plus, conținutul rezumatului ar trebui să fie familiar și ușor de înțeles, util pe cont propriu, dar și important ca un set de date aflat în faza incipientă, care poate fi completat cu informații mai detaliate, dacă este necesar.

Importanța standardului SR EN 17269 se datorează faptului că rezumatele pacienților sunt omniprezente și fac parte din însăși structura domeniului sănătății. Acest lucru nu este nou. Fiind un concept simplu, relativ ușor de implementat, majoritatea sistemelor de sănătate, dacă nu chiar toate, au propria versiune a aplicațiilor prin care înregistrează informațiile medicale ale pacienților, însă schimbul de date între unitățile medicale este un proces nerealizat până în prezent, care subminează intenția fundamentală de a asigura continuitatea îngrijirii medicale.

În acest context, SR EN 17269 vine cu un limbaj simplu și o structură clară, având obiectivul de a furniza rezumatele dosarelor medicale ale pacienților într-un mod unic, standardizat și durabil la nivel mondial.

Luând în considerare angajamentul internațional entuziast deja obținut de standard înainte de publicarea acestuia, există o mare încredere că acesta va fi utilizat pe scară largă.

Pentru achiziționarea standardului SR EN 17269, adoptat în limba engleză, accesați magazinul nostru online sau luați legătura cu Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).