STRATEGY – proiect paneuropean privind interoperabilitatea managementului situațiilor de criză

Proiectul STRATEGY logo

Proiectul STRATEGY are scopul de a dezvolta un cadru paneuropean al activităților de pre-standardizare pentru sisteme, soluții și proceduri, pentru managementul situațiilor de criză și capacitatea de rezistență la dezastre.

Viziunea proiectului este de a materializa activitățile menționate mai sus într-un set de acorduri (CWA) sporind interoperabilitatea în domeniul managementului crizelor în UE.

Vor avea loc, astfel, 9 exerciții complexe care vor fi susținute de soluțiile și instrumentele rezultate din proiectele anterioare ale„Horizon 2020”.

Proiectul are o durată de 3 ani și este finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Horizon 2020”. În acest proiect sunt implicate 23 de organizații din 14 țări, iar România este reprezentată de ASRO.

STRATEGY își propune să testeze și să valideze un nou cadru pre-standardizare care reunește industriile dezvoltatoare de produse și soluții pentru prevenirea și managementul crizelor chimice, biologice, radiologice, nucleare și explozive (CBRN-E), institute de cercetare conexe, experți în standardizare, organismele naționale de standardizare.

Colaborarea dintre standardizare, cercetare, industria din domeniul managementului crizelor și a IMM-urilor specializate permite o oportunitate unică de a dezvolta un cadru paneuropean al activităților de pre-standardizare în domeniul managementului crizelor.

Proiectul este coordonat de Satways Ltd., companie de top din domeniul IT, care dezvoltă soluții integrate de comandă și control geospațial dar și soluții de conștientizare în domeniul securității și siguranței publice.

Mult succes tuturor partenerilor implicați în acest proiect ambițios!

Newsletter

Infografic

Site oficial

LinkedIn

Twitter