Noi recomandări pentru parcurile de distracție și agrement

Pentru redeschiderea cât mai multor spații turistice în condiții de siguranță, autoritățile naționale trebuie să îndeplinească anumite reguli și protocoale cu scopul de a reduce pe cât posibil riscul de infectare comunitară cu virusul SARS-CoV-2.

În acest context, Asociația Spaniolă de Standardizare – UNE a elaborat pentru sectorul turistic o serie de specificații pentru a contribui la libera concurență și siguranța firmelor, produselor, serviciilor și proceselor, protecția persoanelor, apărarea drepturilor consumatorilor, protecția mediului înconjurător, integrarea persoanelor cu dizabilități, promovarea responsabilității sociale și îmbunătățirea controlului riscurilor.

Seria UNE 0066 este compusă din 21 de părți, acoperind cât mai multe aspecte ale sectorului turistic.

La nivel național, ASRO a adoptat în versiune română partea 18, și anume SR UNE 0066-18:2020Măsuri pentru reducerea răspândirii infectării cu coronavirus SARS-CoV-2. Partea 18: Parcuri de distracție și agrement. Linii directoare și recomandări.

Aceasta stabilește liniile directoare și recomandările care trebuie aplicate parcurilor de distracție și agrement pentru a reduce la minimum riscul de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul prestării de servicii.

Pentru achiziționarea standardului accesați magazinul nostru online sau luați legătura cu Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).

Membrilor ASRO li se acordă o reducere suplimentară de 15% din prețul standardului.