Standardele europene sprijină Președinția germană a Consiliului UE

Pe data de 1 iulie 2020, Germania a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene sub deviza „Împreună pentru redresarea Europei”. Prioritățile acesteia sunt: combaterea efectelor negative ale pandemiei COVID-19, redresarea economică și socială a UE, o Europă mai puternică și mai inovatoare, o Europă echitabilă, o Europă a securității și a valorilor comune, o Europă puternică la nivel mondial.

Pandemia de coronavirus ne-a pus în fața unor provocări fără precedent și a determinat cea mai mare criză economică din ultimii ani. Așteptările din partea Președinției germane au devenit astfel mai mari, aceasta având rolul de a sprijini și gestiona într-un mod sustenabil depășirea crizei împreună cu celelalte state europene.

Obiectivele principale ale Președinției germane pentru următoarele șase luni sunt: restabilirea eficienței pieței unice, digitalizarea pentru stimularea creșterii și dezvoltării Europei, sustenabilitatea necesară pentru redresarea durabilă a UE și consolidarea rezilienței și independenței la nivel mondial.

Standardizarea reprezintă un instrument puternic pentru atingerea acestor obiective deoarece standardele europene contribuie la eliminarea barierelor din calea comerțului, sprijină companiile în vederea comercializării de produse și servicii competitive la nivel național, european și internațional, ajută Europa să profite de noile tehnologii prin crearea unor standarde adecvate erei digitale, și abordează aspectele de mediu.

Comunitatea europeană de standardizare felicită Germania pentru programul ambițios al Președinției sale și se angajează să se implice împreună cu aceasta în redresarea economică și socială a Europei.

Accesați aici comunicatul de presă integral al Președinției germane la Consiliul UE.