A apărut noua versiune a SR EN ISO 14006 privind integrarea ecoproiectării în cadrul unui sistem de management

Ecoproiectarea (sau proiectarea ecologică) urmărește reducerea impactului negativ pe care un produs îl poate avea asupra mediului înconjurător pe tot parcursul ciclului de viață al acestuia, printr-o proiectare mai bună.

Printre obiectivele ecoproiectării se regăsesc prelungirea duratei de exploatare a produselor, o mai bună valorificare a materialelor și reducerea cantității deșeurilor generate.

În sprijinul ecoproiectării vine noua ediție a standardului SR EN ISO 14006:2020, Sisteme de management de mediu. Linii directoare pentru integrarea ecoproiectării. Acesta furnizează linii directoare ce vin în sprijinul organizațiilor în stabilirea, documentarea, implementarea, menținerea și îmbunătățirea continuă a managementului de ecoproiectare în cadrul unui sistem de management de mediu.

Standardul este destinat a fi utilizat de organizațiile care au implementat un sistem de management de mediu conform cu SR EN ISO 14001, dar poate veni și în sprijinul integrării ecoproiectării în cadrul altor sisteme de management. Liniile directoare sunt aplicabile oricăror organizații, indiferent de tipul, dimensiunea sau produsele furnizate.

Pentru achiziționarea standardului accesați magazinul nostru online sau luați legătura cu Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).

Membrilor ASRO li se acordă o reducere suplimentară de 15%.