Standard pentru festivaluri sustenabile

Vara este plină de sunete încântătoare – zumzetul mașinii de înghețată, vuietul valurilor cu spumă albă și strigătele pescărușilor într-o dimineață liniștită pe plajă, trosnetul lemnelor la focul de tabără, râsetele vesele ale celor din jur. Dar vara înseamnă și festivaluri de muzică, evenimente sportive, teatru în aer liber și multe alte activități care sunt bune pentru trup și suflet.

Febra festivalurilor ”aprinde” orașele vară de vară.

Acestea sunt coloana sonoră de ultima oră a acestui sezon, aducând în fața oamenilor o gamă variată de artiști aflați în fruntea topurilor internaționale.

Puterea muzicii este un instrument incredibil de important și unic care ajută experiența umană. Când acest instrument este combinat cu o adunare socială în care oamenii din toate categoriile de vârstă au venit să sărbătorească împreună această artă, muzica devine o forță incomparabilă.

Ambianța unui festival de muzică aprinde o scânteie în interiorul participanților. Energia care pulsează prin mulțime este un sentiment care oferă dependență și unește persoanele într-o armonie perfectă.

O experiență bună a unui festival constă în întâlnirea oamenilor pe care nu i-ați fi cunoscut în mod normal, ascultând melodiile artiștilor pe care nu i-ați mai auzit până acum și creând amintiri frumoase pe care le puteți păstra cu voi pentru tot restul vieții.

Însă, aceste tipuri de festivaluri au un impact major asupra resurselor, societății și mediului nostru. Acestea pot genera deșeuri semnificative, pot afecta resursele locale, cum ar fi apa sau energia, sau pot aprinde tensiuni în comunitățile locale. Cu standardul ISO 20121Sisteme de management al sustenabilității evenimentelor. Cerințe și ghid de utilizare – puteți face ca evenimentul dvs. să fie sustenabil, indiferent de tipul sau dimensiunea acestuia.

Datorită ISO 20121, care a fost folosit pentru Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012, organizatorii oricărui tip de eveniment își pot gestiona operațiunile într-o manieră durabilă. Printre acestea se numără utilizarea eficientă a resurselor, susținerea drepturilor lucrătorilor și evaluarea impactului pe care evenimentul îl are asupra comunității locale. O situație profitabilă pentru toți.

Le dorim tuturor festivalierilor o vară de vis!

Foto: NEVERSEA