SR EN 1527:2019, Feronerie pentru clădiri

Ne aflăm în perioada în care temperaturile scăzute de afară îi determină pe lucrătorii din construcții să se mute în interiorul clădirilor pentru a face finisaje și pentru a monta ușile de interior.

Având în vedere că acestea nu sunt investiții doar pentru doi sau trei ani, feroneria de calitate reprezintă un detaliu esențial care va prelungi durata de viață a ușilor glisante și a celor pliante.

În acest sens, a fost publicat standardul SR EN 1527:2019, Feronerie pentru clădiri. Feroneria pentru uși glisante și uși plante. Cerințe și metode de încercare care specifică cerințele pentru trei categorii de uși, și anume:

  1. ușile glisante;
  2. ușile pliante de tipul bi-fold și cele pentru colțuri;
  3. ușile pliante de tipul multi-fold și porțile glisante.

Acest standard prezintă testele referitoare la ciclul de viață, sarcina statică și rezistența la frecare și la coroziune ale pieselor specifice elementelor de feronerie specifice acestori tipuri de uși.

Sistemele de culisare pentru uși pot fi folosite în multiple moduri, ajutând la optimizarea spațiului și la crearea unui design mai modern interiorului. Un sistem de glisare adecvat trebuie să fie rezistent, silențios și practic, și nu în ultimul rând, acesta trebuie să fie calitativ, astfel încât acesta să nu afecteze ușa pe care o susține

SR EN 1527:2019 poate fi aplicat tuturor echipamentelor necesare ușilor glisante sau pliante folosite în industrie, comerț sau clădiri rezidențiale.

Pentru achiziționarea acestui standard, accesați magazinul online al ASRO sau luați legătura cu departamentul de vânzări al ASRO, vanzari@asro.ro.