Soare, plajă şi standarde

Fie că este vorba de nisipul fin sau de chemarea mării, plajele au o capacitate uimitoare de a atrage oameni din toate colțurile lumii.  Acum, o dată cu publicarea primului standard internațional pentru plaje, acestea sunt şi mai ușor de întreţinut şi de păstrat în cele mai bune condiţii.

Plajele sunt o parte importantă a ecologiei noastre. Menținerea curată, sigură și durabilă a plajelor este esențială atât pentru oameni, cât şi pentru planetă.

Noul standard pentru plaje, ISO 13009:2015 Servicii de turism și servicii conexe. Cerințe și recomandări pentru desfăşurarea activităţilor pe plajă, oferă linii directoare solide, convenite la nivel internațional, pentru ca operatorii să ia cele mai bune decizii cu privire la gestionarea plajelor.

În plus, față de managementul general al acestora, ISO 13009:2015 include totul, de la plajă și siguranța în apă, curăţenie, infrastructură, eliminarea deșeurilor, planificare și promovare. Standardul este un instrument util care vine în ajutorul agenților de turism, proprietarilor de hoteluri, dezvoltatorilor imobiliari si autorităţilor locale pentru o cât mai bună gestionare a plajelor.

În plus, conformitatea cu ISO 13009:2015 este, de asemenea, un instrument valoros de marketing pentru a atrage fonduri publice pentru îmbunătățiri ulterioare, precum și investitori și vizitatorii care vor ajuta serviciile comerciale din zonă.

De asemenea, standardul contribuie la asigurarea faptului că activitățile de divertisment din zonă se desfășoară într-un cadru social responsabil și oferă îndrumări privind siguranța și protecţia pentru turişti.

Acest standard poate fi achiziționat de la ASRO, Serviciul Vânzări – e-mail: vanzari@asro.ro.