Săptămâna Mondială a Apei

Apa curată și accesibilă pentru toți este un element esențial în lumea în care trăim. Acum, când clima se află în continuă încălzire, când apare deșertificarea unor zone altădată fertile, când seceta este tot mai extinsă, apa reprezintă o provocare la nivel mondial, atât din punctul de vedere al managementului resurselor existente de apă, cât și din cel al asigurării accesului la apă potabilă. Aceasta este, de asemenea, un element vital pentru sursele regenerabile de energie, producție alimentară și îmbunătățirea salubrității și a sănătății.

Peste 400 de standarde sunt un sprijin real la nivel național pentru îmbunătățirea calității apei, a rețelelor de alimentare și a serviciilor de furnizare a apei.

Cine beneficiază de pe urma standardelor?

Standardele pentru apă oferă tuturor companiilor, organizațiilor și instituțiilor instrumente de măsurare a utilizării apei și metode de optimizare a acesteia, precum și cele mai bune practici privind tratarea și utilizarea apelor reziduale, furnizarea de servicii de apă potabilă și utilizarea irigațiilor în agricultură, producție și construcții.

Autoritățile pot utiliza standardele în crearea unor politici publice care să contribuie la abordarea provocărilor legate de apă, cum ar fi impactul schimbărilor climatice și salubritatea, pentru a-și îndeplini angajamentele naționale și internaționale în materie de management al apei.

Consumatorii beneficiază de pe urma standardelor atunci când acestea sunt utilizate de companii și autorități pentru a îmbunătăți calitatea apei potabile, a serviciilor de  alimentare cu apă, a salubrității, și a utilizării apei în producția alimentară și agricultură.

Accesați aici lista standardelor privind calitatea apei adoptate la nivel național.

Achiziționați standardele din magazinul nostru online sau luați legătura cu Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).

Membrilor ASRO li se acordă o reducere suplimentară de 15%.