A apărut noua ediție a standardului original SR 770!

SR 770:2020Mobilier de lemn. Cerințe de calitate stabilește cerințele tehnice de calitate și cerințele de performanță pe care trebuie să le îndeplinească mobilierul de lemn masiv și/sau materiale pe bază de lemn și/sau în asociere cu alte materiale (metale, materiale plastice, sticlă etc).

Revizuirea standardului urmărește punerea la dispoziția producătorilor de mobilier a unor referințe de calitate, în conformitate cu standardele europene și în condițiile actuale de pe piață.

Piesele de mobilier pentru amenajări interioare și exterioare, de uz casnic și colectiv care îndeplinesc cerinţele de calitate din acest standard sunt recomandate pentru că prezintă siguranță în utilizare, rezistență, durabilitate, securitate.

Sănătatea și mediul reprezintă, de asemenea, criterii importante care le completează pe cele enumerate anterior, și se includ, de asemenea, condițiile de asigurare a securității consumatorului și de verificare a conformității produselor

În raport cu ediția anterioară, apărută în anul 2006, s-au modificat acum titlul standardului, conținutului anumitor articole din standard, printre care și cel al Domeniului de aplicare și chiar numărul de pagini ale acestuia.

Ediția actuală a standardului român SR 770:2020 a fost realizată cu susținerea financiară a Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

Pentru achiziționarea standardului accesați magazinul nostru online sau luați legătura cu Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).

Membrilor ASRO li se acordă o reducere suplimentară de 15% din prețul standardului.