Lecții învățate pe durata pandemiei de Covid-19

Organizațiile europene de standardizare, CEN și CENELEC au publicat recent un raport despre experiențele comune pe care le-au avut membrii lor pe durata pandemiei de COVID-19.

Raportul „Lecții învățate în timpul pandemiei de COVID-19” evidențiază rolul important pe care l-a avut sistemul european de standardizare în abordarea provocărilor generate de pandemia de coronavirus încă de le izbucnirea acesteia și face un scurt bilanț al lucrurilor învățate în aceasta perioadă pentru a își putea îmbunătăți reziliența organizațională în eventualitatea unor alte provocări.

Raportul este bazat pe munca depusă de CEN-CENELEC Crisis Management Network (CMN),  o rețea de coordonare a membrilor înființată în martie 2020 care a servit drept o platformă de schimb a bunelor practici între membrii din zonele afectate de pandemie.

Raportul este structurat în 4 părți care prezintă considerente organizaționale orientate spre viitor, bazate pe impact, dar și cele mai bune practici identificate de membrii CEN-CENELEC atât la nivel național, cât și la nivel european.

Cele patru părți ale raportului sunt:

  1. Transformare digitală rapidă
  2. Studierea unor modele de afaceri reziliente
  3. Implicarea părților interesate și a unor politici dedicate
  4. Încurajarea cooperării internaționale

Puteți descărca raportul complet de aici.