Un nou standard privind microbiologia lanțului alimentar

Stimați utilizatori de standarde,
Vă informăm că a apărut un nou standard privind microbiologia lanțului alimentar, care aparține seriei SR EN ISO 16140 pentru testarea prin intermediul metodelor microbiologice a produselor alimentare și a hranei pentru animale.

SR EN ISO 16140-3:2021 – Microbiologia lanțului alimentar. Validarea metodelor. Partea 3: Protocol pentru verificarea într-un singur laborator a metodelor de referință și a metodelor alternative validate (cu versiune în limba engleză) specifică protocolul pentru verificare a metodelor de referință și a metodelor alternative validate într-un laborator.

Standardul se aplică validării metodelor utilizate pentru analizaconfirmarea și clasificarea microorganismelor în produsele destinate consumului uman și hranei animalelor, în probele de mediu din domeniul producției de alimente și furaje, și în cadrul eșantionării din etapa de producție primară. SR EN ISO 16140-3 se aplică în special bacteriilor și ciupercilor. Unele clauze pot fi aplicabile altor (microorganisme) organisme sau metaboliților lor, care urmează să fie determinate de la un caz la altul.

Pentru mai multe detalii privind standardul SR EN ISO 16140-3:2021 și achiziționarea acestuia, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: vanzari@asro.ro.