Securitatea cibernetică – două noi specificații tehnice

Tranziția de la societatea industrială la cea informațională a produs transformări majore, tehnologia comunicațiilor pătrunzând în toate aspectele vieții economice, sociale și culturale actuale.

În ultimii ani, însă, s-au raportat tot mai multe cazuri de atacuri informatice care au vizat proprietatea intelectuală, datele privind viața privată și reputația unei companii sau afaceri, iar securitatea informațiilor a reprezentat un instrument esențial pentru protejarea acestora față de potențialele amenințări și vulnerabilități și pentru asigurarea continuității activității și reducerii riscului organizațional.

Companiile au nevoie de sisteme și procese rezistente și sigure, iar o soluție eficientă este un cadru pentru securitatea cibernetică.

Recent, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a publicat două noi specificații tehnice pentru a ajuta organizațiile să-și păstreze datele în siguranță și a le asigura un cadru de lucru pentru a face față cu succes unor atacuri ale hackerilor.

ISO/IEC TS  27110 este elaborat în colaborare cu Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) și trasează linii directoare pentru dezvoltarea unui sistem de securitate cibernetică robust care să facă față atacurilor informatice.

Specificația tehnică oferă un set minim de concepte și definiții convenite la nivel internațional, ușurând astfel atât munca informaticienilor, cât și pe cea a utilizatorilor.

ISO/IEC TS 27100 vine în completarea lui ISO/IEC TS 27110 și stabilește contextul gestionării riscurilor de securitate a informațiilor în format digital și în același timp descrie modul prin care securitatea cibernetică este legată de securitatea informațiilor.

Cele două specificații tehnice au fost elaborate de către comitetul tehnic comun  ISO/IEC JTC 1 – Tehnologia Informației.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa cele două specificații tehnice, vă rugăm să contactați biroul de vânzări ASRO (vanzari@asro.ro).