Înființarea ISO/PC 329 privind investigarea accidentelor suferite de consumatori

La nivel internațional, a fost înființat un nou comitet proiect ISO/PC 329, care va avea în centrul atenției investigarea accidentelor suferite de consumatori (precum vătămările fizice sau chiar decesul) în procesul de utilizare a produselor, serviciilor, facilităților sau a obiectelor conexe acestora.

Prin intermediul ISO/PC 329 se dorește atât investigarea tipurilor de accidente ce pot avea loc, cât și prevenirea reapariției acestora, contribuția la siguranța și protecția consumatorilor.

Secretariatul acestui comitet este deținut de organismului de standardizare din Japonia, JISC.

Până în acest moment, Secretariatul Central al ISO a înregistrat următorii membri:

  • membri P – participanți (organismele de standardizare din Brazilia, Canada, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Iran, Italia, Japonia, Republica Coreea, Malaysia, Olanda, Africa de Sud);
  • membri O – observatori (organismele de standardizare din Argentina, Australia, Bulgaria, Germania, India, Indonezia, Lituania, Mauritius, Mexic, Federația Rusă, Singapore, Suedia, Elveția).

Dacă se consideră de interes participarea României în acest PC, vă rugăm să o contactați pe dna Cristina Popa – Șef Serviciu Comitete tehnice/Sectoare de standardizare ASRO – cristina.popa@asro.ro.