Iluminatul natural al clădirilor

Iluminatul natural al clădirilor este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre un spațiu în care se poate locui, deoarece razele solare au un efect pozitiv, atât asupra proprietăților încăperilor, cât și asupra stării psihice ale locuitorilor acestora.  

SR EN 17037:2019, Iluminatul natural al clădirilor încurajează proiectanții din construcții să asigure noilor clădiri spații iluminate natural și să contribuie la realizarea de economii din punct de vedere energetic.

Acest standard oferă informații despre modul de utilizare a iluminării naturale, distribuirea acesteia cât mai omogen și modul de limitare al reflexiilor, astfel încât să poată asigura o iluminare corectă în interiorul clădirilor. Mai mult, SR EN 17037 definește indicatorii utilizați pentru a evalua condițiile de iluminare a zilei și stabilește principiile de calcul și verificare.

Mai mult, SR EN 17037 abordează performanța iluminatului și orele de lumină naturală care pot ilumina interiorul clădirilor pe parcursul întregului an. Furnizarea de lumină naturală depinde de disponibilitatea luminii diurne în exterior și, ulterior, de mediul înconjurător al clădirii, de componentele aflate în imediata apropiere (spații verzi, alte clădiri).

Pentru achiziționarea acestui standard, accesați magazinul online sau luați legătura cu Biroul Vânzări la adresa de e-mail: vanzari@asro.ro.