Esti angajat! Noi linii directoare ISO pentru angajarea celui mai bun candidat

Cel mai mare avantaj al unei organizații îl reprezintă angajații săi, dar impactul pe care noii recruți îl au asupra succesului unei companii este uneori mai puțin clar. S-au publicat noi linii directoare internaționale care oferă recrutorilor un instrument pentru evaluarea alegerii lor.

Când vine vorba de recrutare, găsirea persoanei potrivite pentru locul de muncă nu numai că umple un loc vacant, ci poate avea un impact semnificativ asupra întregii organizații. Recunoscând acest lucru, departamentele de resurse umane sunt adesea parteneri strategici în cadrul unei companii, măsurarea impactului expertizei acestora nu numai că demonstrează valoarea lor, ci permite și îmbunătățirea continuă.

Măsurarea ,,calității angajării” sau a avantajului pe care personalul nou angajat  îl aduce unei companii este, prin urmare, esențială pentru a determina eficacitatea procesului de recrutare.

Publicată recent, specificația tehnică ISO/TS 30411:2018, Managementul resurselor umane – Indicatori de calitate a angajării, descrie cele mai bune practici internaționale în acest domeniu. Aceasta identifică indicatori care permit evaluarea legăturii dintre munca persoanei nou angajate și succesul organizației.

Domnul doctor Ron McKinley, Președintele comitetului tehnic ISO care a elaborat ISO/TS 30411, a declarat că această specificație este un instrument cheie pentru orice organizație, indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al acesteia.

,,Măsurarea performanței noului angajat și, prin urmare, cât de bună a fost alegerea făcută, este întotdeauna bazată pe context, printre alți factori”, a spus el. ,,Dar această specificație tehnică oferă o modalitate concretă de evaluare a performanței lor în funcție de obiectivele măsurabile care se raportează la performanța organizațională, servind astfel ca un instrument foarte util de raportare”.

ISO / TS 30411 a fost elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 260, Managementul resurselor umane, al cărui secretariat este deținut de ANSI, membru ISO al SUA.

Sursa: ISO

Acest standard internațional se poate achiziționa de la Serviciu Vânzări ASRO: email: vanzari@asro.ro