Educația, element fundamental în dezvoltarea societății

Se spune că amintirile sunt momente speciale care ne spun povestea vieții noastre. În copilărie ne gândeam foarte rar la viitor. Aveam o inocență care ne lăsa liberi să ne bucurăm de lucrurile mici de care puțini adulți mai știau să se bucure. Ziua în care am început să ne temem de viitor, a fost și ziua în care ne-am lăsat copilăria în urmă… unii dintre noi!

Nimic nu este mai memorabil decât un miros. Un parfum poate fi neașteptat, temporar și totuși poate răscoli ani întregi în câteva secunde. Pentru mulți dintre noi mireasma sălii de curs, a cărților vechi și a începutului de toamnă vine cu sentimente de nostalgie și cu amintirea începutului de an școlar.

Oficial de luni se termină vacanța de vară, însă momentele speciale nu vor înceta să apară.

Noi suntem de părere că „Standardele susțin viitorul!”. Realitatea din jurul nostru se transformă zi de zi prin standarde, iar utilizarea acestora inspiră o nouă generație.

De la învățământul preșcolar la cel universitar, de la formarea profesională la coaching, lumea educației este în continuă schimbare și evoluție. Furnizorii de servicii educaționale trebuie să se adapteze acum la aceste schimbări, oferind în același timp servicii la un nivel ridicat de calitate.

Noul standard SR ISO 21001:2019, Organizații educaționale. Sisteme de management pentru organizații educaționale. Cerințele și ghid de utilizare este destinat să răspundă acestei provocări prin definirea cerințelor unui sistem de management care va ajuta furnizorii de educație să răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor cursanților și ale altor beneficiari și să obțină o mai mare credibilitate.

Educația este un drept de bază, dar este și o parte fundamentală a societății, astfel încât calitatea serviciilor educaționale este preocuparea tuturor. Deși organizațiile educaționale nu pot garanta neapărat succesul cursanților, există totuși multe lucruri pe care acestea le pot face pentru a stimula învățarea și pentru a asigura nivelul de calitate așteptat.

Prin punerea la dispoziție a unui set cuprinzător de practici aplicabile furnizorilor de servicii de învățământ din întreaga lume, standardul SR ISO 21001:2019 va contribui la construirea unui sector educațional mai puternic și va avea efecte pozitive în ceea ce privește stimularea inovației și a economiei.

Vă dorim un nou an școlar plin de amintiri frumoase și clipe de neuitat!