Eddy Njoroge, noul președinte al ISO

Organizația Internațională de Standardizare (ISO) are un nou președinte pentru următorii doi ani în persoana domnului Eddy Njoroge.

Originar din Kenya, noul președinte este o personalitate marcantă din lumea standardizării care s-a făcut cunoscută în domenii precum energia, telecomunicațiile, mediul, finanțele și serviciile bancare activând atât pe plan local, cât și internațional.

Eddy Njoroge a pătruns în lumea standardizării încă din tinerețe, după terminarea studiilor universitare, când a înțeles că standardele contribuie la progresul și la durabilitatea societății actuale.

Cu sprijinul predecesorului său, John Walter, în rolul de consilier special, Eddy Njoroge își dorește să continue să construiască și să consolideze cooperarea cu Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) și să mențină programele care consolidează sistemul. În plus, își dorește să definească noi priorități bazate pe factorii externi de schimbare care vor asigura că rămânem relevanți și se va asigura că noua strategie a ISO 2021-2030 are menirea de a răspunde nevoilor și așteptărilor tuturor părților interesate.

Cele patru priorități ale mandatului lui Eddy Njoroge sunt:

  1. Promovarea utilizării standardelor internaționale ca instrumente de sprijinire a comerțului liber și echitabil;
  2. Poziționarea standardelor ca instrumente strategice pentru revitalizarea sectorului industrial, prin promovarea dezvoltării de standarde care să răspundă în mod specific nevoilor actuale ale pieței;
  3. Continuarea eforturilor în direcția utilizării standardelor pe scară largă. În acest scop, președintele ISO intenționează să sensibilizeze publicul cu privire la importanța standardelor și să încurajeze utilizarea lor în toate aspectele vieții, inclusiv în comerț, servicii, inovare, cercetare și dezvoltare;
  4. Concentrarea asupra standardelor ca voce globală pentru țările în curs de dezvoltare și sporirea participării țărilor în curs de dezvoltare la procesul de standardizare.

Noul președinte al ISO, Eddy Njoroge a declarat că este încântat să poată sprijini viitorul standardelor internaționale și progresul mondial alături de membrii ISO, dar și alături de miile de experți din întreaga lume și este încrezător că următorii doi ani vor însemna un progres pentru standardizarea internațională.