Propunere de comitet tehnic ISO

Organismul de standardizare din India (BIS) a propus crearea unui nou comitet tehnic ISO care va avea ca scop standardizarea echipamentelor de securitate pentru instituțiile financiare și pentru organizațiile comerciale.

În cazul în care propunerea de înființare va trece de votul membrilor ISO, viitorul comitet tehnic va elabora standarde care vor aborda aspecte de siguranță în domeniul seifurilor, casetelor de valori, ușilor și dulapurilor de siguranță din bănci și din instituții financiare.

De asemenea, standardele elaborate în cadrul acestui comitet tehnic vor trata și metodele de testare a produselor de securitate fizică utilizate în bănci, instituții financiare, organizații comerciale și în bijuterii.

Dacă sunteți interesați de crearea acestui nou comitet tehnic, vă rugăm să ne contactați la adresa asro@asro.ro. Propunerea de înființare a noului comitet tehnic este supusă votului membrilor ISO până la data de 22 mai 2020.

Dacă înființarea comitetului tehnic va fi aprobată de către părțile interesate, România poate obține calitatea de membru permanent sau pe cea de membru observator în activitatea acestuia desfășurată la nivel internațional.