Standard pentru jucării mai sigure

Achiziționarea de jucării sigure pentru copii este extrem de importantă, mai ales în cazul jucăriilor care funcționează pe bază de electricitate. Evoluția tehnologică a pieței jucăriilor a ridicat noi probleme cu privire la siguranța jucăriilor și i-a determinat pe consumatori să își exprime preocupările sporite în această privință.

Unul dintre principalele beneficii ale standardelor europene este că acestea fac ca produsele pe care le folosim zilnic să fie mai sigure. Acest lucru este valabil și pentru noua ediție a standardului european EN IEC 62115, Jucării electrice. Securitate, care a fost publicată recent.

Standardul specifică cerințele de siguranță și aspectele referitoare la securitatea electrică a jucăriilor. În cadrul standardului sunt oferite câteva exemple  de jucării pentru care se aplică acesta, cum ar fi: seturile de construcție, consolele video sau casele de păpuși cu iluminare interioară.

EN IEC 62115 este o versiune actualizată a unui standard mai vechi care ține cont de cele mai recente dezvoltări tehnologice. Față de versiunea anterioară, standardul oferă cerințe actualizate pentru siguranța jucăriilor care emit lumina (în special LED-uri). De asemenea, oferă noi cerințe pentru siguranța jucăriilor cu telecomandă.

Prin asigurarea unui nivel ridicat de siguranță a produselor în conformitate cu tehnologia actuală, acest standard prezintă avantaje importante pentru consumatori, autoritățile de supraveghere a pieței și nu în ultimul rând, producători.

În plus, standardul vine în sprijinul Directivei UE privind siguranța jucăriilor (2009/48 / CE), care stabilește criteriile de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească jucăriile înainte de a putea fi comercializate în UE.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa acest standard, vă rugăm să contactați biroul de vânzări ASRO (vanzari@asro.ro).