ETSI / IQC Atelier cuantic 2018

În perioada 6-8 noiembrie 2018 va avea loc cel de-al 6-lea atelier ETSI / IQC cu privire la criptografie sigură, organizat de ETSI în parteneriat cu IQC și Universitatea Chongqing, la Centrul Internațional de Convenții din Beijing, China.

Evenimentul este conceput pentru liderii de afaceri și va schița starea amenințării cuantice și atenuarea acesteia pentru un public de nivel C, inclusiv directorii executivi, CTO-urile și CISOs.

Participanții vor afla modul în care computerele cuantice sunt pregătite să perturbe peisajul actual de securitate, modul în care guvernele și organizațiile din industrie se apropie de această amenințare, precum și soluțiile emergente pentru a ajuta organizațiile să-și protejeze sistemele cyber și activele, acum și în viitorul calculului cuantic.

Mai precis, acest eveniment va fi o oportunitate pentru:

  • Obținerea unei prezentări generale la nivel executiv a computerelor cuantice, de ce este importantă și cum va afecta peisajul IT;
  • Aflăm cum se îndreaptă producătorii de vârf către această creștere masivă a vulnerabilității cibernetice și cum se pot planifica îmbunătățiri de securitate care vor proteja împotriva amenințării cuantice;
  • Aflăm despre soluțiile convenționale disponibile în comerț și despre modul în care acestea pot ajuta la pregătirea organizației pentru un viitor cuantic;
  • De ce este importantă standardizarea pentru a conduce securitatea și interoperabilitatea în industria TIC;
  • Drumul care urmează de parcurs atât pentru Industria TIC cât și pentru CXO care trebuie să elaboreze planuri pentru a se asigura că acestea sunt bine protejate de amenințarea în evoluție a unui calculator cuantic;

Autentificarea unei tranzacții bancare, actualizarea software-ului pe computere și protejarea rețelei  corporative – toate aceste sarcini standard se confruntă cu amenințări semnificative din partea calculatoarelor cuantice.

Pe măsură ce ne bazăm din ce în ce mai mult pe tehnologiile cibernetice, suntem tot mai vulnerabili la atacurile cibernetice. Instrumentele de securitate cibernetică aflate în centrul protecției funcțiilor noastre comerciale și a resurselor informaționale din amenințările cibernetice se bazează pe instrumente și standarde criptografice care vor fi rupte de tehnologiile cuantice emergente.

O nouă suită de instrumente rezistentă la computerele cuantice trebuie standardizată și implementată pentru a menține sisteme cibernetice de încredere și pentru a proteja confidențialitatea.

Acest atelier de lucru de trei zile va reuni diverși actori în comunitatea cyber-securității cuantică, pentru a facilita schimbul de cunoștințe și colaborarea necesară pentru trecerea infrastructurilor cibernetice și a practicilor de afaceri pentru a le face în siguranță într-o epocă cu calculatoare cuantice.

Toate cele trei zile de atelier sunt gratuite și sunt deschise celor care doresc să afle mai multe despre modul în care suntem cu toții afectați de cursa rapidă pentru a construi un calculator cuantic.

Traseul tehnic din 7-8 noiembrie este destinat membrilor comunității de afaceri, guvernamentale și de cercetare cu participare la standardizarea criptografică la scară globală. Aceasta este o ocazie unică de a se angaja cu membrii cheie ai comunității criptografice cuantice, de a participa la discuții practice și științifice și de a se îndrepta către o abordare standardizată a soluțiilor criptografice cuantice.

Atelierul va prezenta atât cele mai recente cerințe din partea industriei și guvernului, cât și soluții potențiale de ultimă generație care vor ieși din cele mai recente cercetări.