Ciocolata are standardele ei

Doreşti să te relaxezi ? Mănânci un cub de ciocolată.

Doreşti să te energizezi ? Bei o ceaşcă de ciocolată caldă.

Vestea bună este că această delicatesă este şi sănătoasă, conţinând substanţe hrănitoare şi vitamine, cum ar fi zincul, fierul, magneziul. Mai mult, în ciocolată se găsesc antioxidanţi asemănători celor din vinul roşu, care previn atacul de cord.

Ca pentru toate produsele alimentare, şi pentru ciocolată există un standard  SR 6862:2006, Ciocolată şi produse de ciocolată.

Şi cum ciocolata nu poate exista fără untul de cacao, a fost elaborat și standardul
SR 13509:2006, Unt de cacao care prezintă cerințe referitoare la calitate, etichetare, depozitare, marcare şi metode de analiză şi eşantionare.

Dar, pentru a ne bucura de gustul plăcut al ciocolatei, în primul rând, aceasta trebuie produsă şi comercializată în condiții de igienă conforme cu standardul pentru sistemul de management al siguranței alimentelor: ISO 22000, Sisteme de management al siguranţei alimentelor. Cerinţe pentru orice organizaţie din lanţul alimentar.

Dincolo de aceste detalii tehnice, puţini sunt aceia care pot rezista tentaţiei de a gusta o tabletă de ciocolată şi a simţi senzaţia plăcută, dulce-amăruie produsă de aceasta.