Ziua Mondială a Standardizării 2019

Realizările de succes obținute în domeniul standardizării, se datorează tuturor persoanelor implicate în acest proces. De aceea vă adresăm vouă, întregii comunități de standardizare, echipei ASRO dar și colaboratorilor noștri urări de bine, pentru munca depusă și pentru eforturile pe care le faceți pentru a demonstra că standardele construiesc încrederea și pentru contribuția adusă la dezvoltarea standardizării din România!

La mulți ani!

În fiecare an, pe 14 octombrie, membrii Organizației Internaționale de Standardizare (ISO), ai Comisiei Electrotehnice Internaționale (IEC) şi ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) sărbătoresc Ziua Mondială a Standardizării.

Tema aleasă pentru acest an este „Standardele video creează o scenă globală” (“Video standards create a global stage”).

Avântul tehnologic din ultimii ani a dus la un salt imens în ceea ce privește calitatea formatelor video. Videoclipurile au devenit din ce în ce mai accesibile, iar oamenii din întreaga lume au început să-și ilustreze experiențele de viață prin imagini vii, aflate în mișcare.

Cu ocazia acestui eveniment, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a organizat un concurs intitulat #futurevideo, Concursul i-a provocat pe participanți să-și imagineze viitorul formatului video și să-l înregistreze într-un film de cel mult 20 de secunde.

Puteți urmări mai jos videoclipul câștigător, intitulat „Augmented Reality helps us to Think Better”