Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, CEN și CENELEC, împreună cu ANEC, se alătură mișcării globale pentru a crește gradul de conștientizare în privința produselor inteligente, a beneficiilor potențiale și a provocărilor acestora pentru consumatori.

Ritmul accelerat al schimbărilor aduse de noua generație de tehnologii inteligente va avea, cu siguranță, nevoie de standarde care să asigure încrederea consumatorilor în produsele conectate. CEN și CENELEC, cu sprijinul și expertiza ANEC, vocea consumatorilor europeni în domeniul standardizării, se angajează ferm să pună interesul consumatorilor în centrul dezvoltării standardelor pentru produse și servicii digitale.

CEN, CENELEC și ANEC colaborează împreună în cadrul noului comitet tehnic comun CEN/CLC/JTC 13 ,,Securitatea cibernetică și protecția datelor”, privind elaborarea de standarde pentru securitatea și confidențialitatea produselor conectate cu consumatorii.

ASRO, Organismul Național de Standardizare, pune la dispoziția consumatorului, dar și a Autorității pentru Protecția Consumatorului, standarde a căror utilizare asigură produse de înaltă calitate, sigure și fiabile.