Workshop aeronautică și spațiu

ASRO organizează în data de 30 iunie 2022, între orele 11-13 workshopul comitetului tehnic ASRO/CT 72 – Aeronautică și spațiu:

Proiect de structură a strategiei de standardizare în aeronautică și spațiu. Colaborarea civilă – militară în standardizare; utilizarea standardelor în ambele domenii„.

Evenimentul va avea loc la sediul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” – INCAS, Sala Amfiteatru, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 220, București, Sector 6.

Moderatorii evenimentului vor fi domnii: Valentin Bercă – Președinte ASRO/CT 72 și Peter Kalmuțchi – Membru ASRO/CT 72.

Având în vedere contextul actual al stării de război în zona extinsa a Mării Negre, în cadrul workshop-ului vor fi invitați reprezentanți ai MApN/SMAp şi MAI, pentru a ne prezenta „cooperarea interarme/interagenţii” în operațiile specifice C2(4)ISR și capabilitățile aeriene și spațiale utilizate (drone, elicoptere, avioane, sateliți, inclusiv nave maritime de supraveghere).

Astfel, membrii ASRO/CT 72 vor înțelege mai bine modul de colaborare civ – mil, direcționând spre toate părţile interesate standardele specifice.

Comitetul tehnic ASRO/CT 72 – Aeronautică și spațiu are ca domeniu de activitate standardizarea în domeniul echipamentelor aeroportuare, deservirea pasagerilor, manipularea coletelor și bagajelor, standardizarea componentelor și materialelor din domeniul aerospațial și sistemul de asigurare a calității pentru produsele utilizate în aeronautică și spațiu, precum și managementul traficului aerian și spațial.

Agenda evenimentului