Un nou standard pentru vegani și vegetarieni

Pandemia de COVID-19 ne-a zguduit lumea, dar a adus cu ea și anumite oportunități. Printre acestea se numără atenția consumatorilor față de propria sănătate, dar și grija sporită față de mediu. Din acest motiv, a crescut și achiziția sustenabilă a alimentelor care a dus la reducerea consumului de carne.

Beneficiile unei regim vegan sau vegetarian nu sunt numai pentru propria sănătate, ci și pentru mediu, deoarece o dietă pe bază de plante și legume are un impact mult mai mic asupra mediului. În ultimii ani, numărul de produse destinate veganilor și vegetarienilor s-a aflat continuă creștere.

Există diverse legi și cerințe de etichetare cu scopul de a informa mai bine consumatorii, dar la nivel global, nu există nicio referință care să fie unanim recunoscută.

Din acest motiv,  Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a publicat ISO 23662, primul standard internaţional care aduce definiții și instrucțiuni de etichetare clare pentru produsele destinate consumului veganilor și vegetarienilor.

Standardul oferă criteriile necesare pentru producători de a asigura comunicarea informațiilor esențiale pe eticheta produselor.

Consumatorii, în special cei cu diete specifice, cum ar fi vegetarienii sau veganii se așteaptă la mesaje clare, consistente și oneste legate de produsele alimentare pe care aleg să le cumpere. Conformitatea cu acest standard îi asigură că producătorii din toată lumea respectă aceleași reguli și definiții, oferindu-le astfel siguranță.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa ISO 23662Definitions and technical criteria for foods and food ingredients suitable for vegetarians or vegans and for labelling and claims vă rugăm să contactați biroul de vânzări ASRO (vanzari@asro.ro).