Turismul durabil – A apărut un nou standard internațional pentru furnizorii de servicii de cazare

Se spune că turismul este cel mai eficient instrument pentru a salva întreaga lume. Acesta este unul dintre cele mai mari și mai dinamice sectoare economice din lume, cu miliarde de oameni care călătoresc în fiecare an, numărul acestora crescând rapid. Serviciile de cazare turistică sunt printre cele mai mari afaceri, ceea ce înseamnă că impactul lor potențial asupra dezvoltării durabile este imens.

 

 

A apărut un nou standard internațional pentru a ajuta furnizorii de servicii de cazare să îmbunătățească impactul acestora asupra dezvoltării durabile.

Nu este vorba numai despre faptul că turismul se dezvoltă pe zi ce trece, ci este vorba despre faptul că acesta face parte dintr-o industrie care promovează înțelegerea și pacea între țări și culturi, oferă milioane de locuri de muncă și este ideal plasat pentru a contribui în mod direct la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Facilitățile de cazare sunt esențiale pentru orice activitate turistică și, prin urmare, au un potențial enorm de îmbunătățire a impactului lor asupra mediului, promovând schimbul social și contribuind în mod pozitiv la economiile locale. Dar în ciuda numeroaselor programe de turism durabil existente în întreaga lume, prezentate de către agențiile de turism sau alte organizații cu interese comerciale, nu a existat niciodată până acum un standard internațional cu adevărat imparțial dedicat serviciilor de cazare.

ISO 21401, Turism și servicii conexe – Sistemul de management al durabilității pentru unitățile de cazare – Cerințe, specifică cerințele de mediu, sociale și economice pentru implementarea unui sistem de management al durabilității în serviciile de cazare. Acest standard abordează aspecte  precum drepturile omului, sănătatea și securitatea angajaților și oaspeților, protecția mediului, consumul de apă și energie, generarea deșeurilor și dezvoltarea economiei locale.

De asemenea, standardul oferă claritate pe o piață confuză, se aplică tuturor tipurilor de cazare și poate servi drept instrument pentru îmbunătățirea managementului durabil. Acesta va contribui la stimularea pieței pentru o mai mare durabilitate atât în ​​sectorul de cazare, cât și în sectorul turistic în ansamblu.

ISO 21401 va ajuta furnizorii de servicii de cazare să-și consolideze managementul și să-și îmbunătățească reputația, oferind în același timp servicii de o calitate mai bună clienților și îmbunătățind relațiile cu furnizorii, angajații și comunitatea locală.

Puteți afla mai multe despre ISO/CT 228, comitetul tehnic care a elaborat acest standard, din următorul filmuleț realizat de către ISO:

https://www.youtube.com/watch?v=zDkaM4-foQg

Acest standard poate fi achiziționat de la ASRO, Serviciul Vânzări: email: vanzari@asro.ro.

Sursa: ISO