Magiun de prune. Cerințe de calitate

Magiunul de prune este gustos, sănătos și nu îngrașă. Dar v-ați gândit că există și un standard pentru magiunul de prune? Este standardul român original SR 13559:2013 – Magiun de prune. Cerințe de calitate.

Se zice că magiunul de prune scade colesterolul, previne apariția bolilor cardiovasculare, menține sănătatea oaselor, crește imunitatea și multe altele.

Nu știm dacă este panaceu universal, dar știm că dacă se respectă standardul, calitatea magiunului de prune este garantată.

Standardul SR 13559:2013 stabilește cerințe de calitate și siguranță alimentară pentru magiunul de prune pe care îl definește ca fiind o pastă groasă, omogenă, obținută prin fierberea prunelor proaspete, fără adaos de zahăr. Magiunul poate fi simplu sau poate conține semințe oleaginoase, nuci sau arahide, dar nu mai puțin de 10%.

Standardul descrie proprietățile senzoriale optime ale magiunului de prune (aspect, culoare, gust, miros, consistență), proprietățile fizico-chimice (substanța uscată solubilă, aciditatea, cenușa insolubilă), criteriile microbiologice și cerințele privind contaminanții și pesticidele.

La fel de importante pentru consumatori sunt și cerințele privind ambalarea, etichetarea, documentele pentru trasabilitate, depozitarea și transportul.

Acest standard poate fi achiziționat de la ASRO, Serviciul Vânzări: email: vanzari@asro.ro.