Standardizarea – este importantă și pentru sindicate

Standardele sunt pretutindeni în viața noastră de zi cu zi, fie că suntem conștienți sau nu de existența lor. Acestea influ- ențează, spre exemplu, o serie de aspecte precum sănătatea și securitatea la locul de muncă, competențele, instruirea și confidențialitatea în cadrul acestuia – aspecte care se află în centrul activității sindicatelor din întreaga lume.

ASRO împreună cu Uniunea Generală a Sindicatelor din România și Confederația europeană a sindicatelor (ETUC) au organizat în data de 28 martie 2019, la București, un seminar de informare și sensibilizare a mișcării sindicale, referitor la procesul de standardizare, denumit „Standardizarea este importantă și pentru sindicate”. Evenimentul a avut scopul de a face activitatea de standardizare mai vizibilă pentru sindicaliști și de a clarifica legătura dintre activitatea sindicală și standardizare.

Printre invitații speciali ai acestui seminar s-au regăsit Peter Scherrer, Secretarul General adjunct al ETUC, Ingrid Soetaert, reprezentant al CEN-CENELEC Management Centre și Stephanie Regna-Gladin de la Comisia Europeană, din cadrul DG GROW, care au oferit detalii despre procesul de standardizare la nivel european și internațional și au prezentat beneficiile și potențialul standardelor pentru sindicate.

Vocile care au reprezentat organismul național de standardizare din România, anume cea a dl Președinte Gheorghe Țucu și cea a expertului de standardizare Diana Iorga, dar și cele care au reprezentat Confederația sindicatelor din România au făcut cunoscute activitatea de standardizare de la nivel național și necesitatea implicării sindicatelor în procesul de standardizare.

Puteți consulta agenda seminarului aici.