Standardele: instrumente de afaceri pentru IMM-uri – Video

Vizionați videoclipul nostru! „Standardele: un instrument de afaceri pentru IMM-uri”

Milioane de companii – majoritate fiind IMM-uri – aplică și utilizează standarde în fiecare zi.

Standardele pot îmbunătăți eficiența activității IMM-urilor, le pot ajuta să câștige noi afaceri și să crească încrederea clienților în produsele și serviciile lor.

Pe lângă avantajele directe ale utilizării standardelor, pot exista și avantaje indirecte care sunt la fel de importante pentru succesul pe termen lung al afacerii lor:

Standardele sunt o modalitate de a arăta lumii că IMM-urile se angajează să exceleze – nu doar în calitatea lor produse și / sau servicii – dar și din punct de vedere al sănătății și siguranței, al proceselor de management, al aspectelor de mediu etc.

Ca utilizatori-cheie ai standardelor, este vital pentru succesul afacerii lor să știe ce standarde să utilizeze și cum să le aplice în mod corect. De asemenea, este extrem de important ca aceștia să se implice mai mult și să participe activ la elaborarea standardelor, astfel încât să se asigure că standardele sunt adecvate scopului, relevante și răspund nevoilor lor. IMM-urile care participă în standardizare dobândesc o percepție pozitivă și o bună reputație a afacerii lor. Pentru aceasta, IMM-urile trebuie să înțeleagă modul în care sunt elaborate standardele și modul în care pot contribui la procesul de standardizare.

Prin implicare, IMM-urile pot schimba conținutul noilor standarde care le vor influența afacerea. IMM-urile se pot asigura că orice preocupare sau problemă pe care o consideră importantă este luată în considerare în timpul procesului de elaborare și dezvoltare și care împiedică (sau minimizează) orice costuri potențiale sau alte efecte negative asupra afacerii lor.

Cum se pot implica IMM-urile? Principala cale de implicare a IMM-urilor în standardizare este prin intermediul Organismului Național pentru Standardizare care în România este ASRO. Aceste organisme naționale vor oferi IMM-urilor informații actualizate despre cum sunt elaborate standardele în domeniul lor de interes și despre modul în care aceștia pot lua parte la elaborarea lor. De asemenea, IMM-urile pot participa indirect la dezvoltarea standardelor prin intermediul asociațiilor lor profesionale sau de afaceri de la nivel național, european și internațional. Standarde pentru micile afaceri (SBS) este o asociație europeană nonprofit, instituită cu sprijinul Comisiei Europene pentru a reprezenta IMM-urile europene în procesul de elaborare a standardelor. În plus, urmărește să sensibilizeze IMM-urile cu privire la beneficiile standardelor și să le încurajeze să se implice în procesul de standardizare.

CEN și CENELEC, împreună cu SBS, au elaborat un videoclip pentru IMM-uri cu privire la importanța standardelor ca instrumente de afaceri. Videoclipul invită IMM-urile să participe la activitatea de standardizare și să contribuie la elaborarea standardelor.

Dacă sunteți un IMM care dorește să își optimizeze operațiunile, puteți să vă implicați acum și să contribuiți la elaborarea de standarde de care afacerea dvs. are nevoie!

Video aici