Skatepark-ul, locul perfect pentru iubitorii de sporturi extreme!

Un skatepark este un loc creat special pentru skateboarding, o activitate tot mai preferată de tineri. Deși în aceste locuri sunt practicate și alte sporturi, de la cursele cu bicicletele BMX la patinajul în linie, skateboarding-ul este activitatea principală care acaparează aceste locuri. Numărul parcurilor de skate reflectă farmecul popular al skateboarding-ului în societatea actuală.

Pentru skateboarderi, aceste parcuri sunt atât locuri de socializare cu prietenii, cât și locuri de perfecționare a abilităților dobândite și de ”afișare” a talentului în prezența amicilor și a spectatorilor.

Standardul SR EN 14974 – Skatepark. Cerințe de securitate și metode de încercare se aplică parcurilor de skate destinate utilizării de skateboard-uri și a altor echipamente pentru sporturi urbane. Acesta specifică cerințele de siguranță, informațiile furnizate de producător, informațiile pentru utilizatori, precum și cele pentru inspecție și întreținere menite să protejeze utilizatorii și terțe persoane de posibilele pericole.

Acest standard vizează în principal planificatorii, producătorii, constructorii, autoritățile publice, operatorii, experții tehnici și inspectorii elementelor de skate și / sau skateparks.

Standardul SR EN 14974 – Skatepark. Cerințe de securitate și metode de încercare poate fi achiziționat de la ASRO, Serviciul Vânzări – vanzari@asro.ro.