Revizuire a standardului EN 16872:2016

Standardul european EN 16872:2016, Services of Medical Doctors with additional qualification in Homeopathy (MDQH) – Requirements for health care provision by Medical Doctors with additional qualification in Homeopathy, a intrat in revizuire sistematica (Systematic Review) la CEN.

Revizuirea sistematică își propune să:

  • Stabilească acțiunea de desfășurat în continuare, respectiv:
    • Confirmare a standardului pentru încă 5 ani, sau
    • Revizuire a standardului, sau
    • Retragere/anulare a standardului.
  • Să ofere țărilor participante posibilitatea de a participa cu experți la proiectul de revizuire a standardului, în cazul în care rezultatul revizuirii sistematice este revizuirea standardului.
  • Să clarifice situația divergențelor A (conflict sau discrepanță între cerințele din standard și cerințele legislative naționale) existente.

Votul național va fi exprimat prin ASRO.

România a participat la elaborarea EN 16872:2016 cu experți, reprezentanți a mai multor organizații. Toți participanții din Romania la elaborarea acestui standard au fost contactați și invitați să își exprime opțiunea de vot, pentru a construi votul național.

Standardul a fost adoptat la nivel național ca SR EN 16872:2017, Servicii de sănătate oferite de medici care au calificare suplimentară în homeopatie (MCSH). Cerințe pentru îngrijirile de sănătate furnizate de medici care au calificare suplimentară în homeopatie

Invităm alte părți interesate să contacteze expertul standardizare responsabil, coordonator al sectorului Medicale, Valentina Dincă, la adresa de e-mail valentina.dinca@asro.ro, până joi, 26 mai, inclusiv.