Pe scurt din #fabricadestandarde

Adunarea Generală a Membrilor ASRO

Ca în fiecare an, a sosit momentul bilanțului pentru ASRO. Pe data de 28 aprilie a avut loc Ședința Adunării Generale a Membrilor ASRO, prilej cu care a fost publicat Raportul de activitate al asociației pentru anul 2021, un an în care am reușit să transformăm provocările în oportunități.

Mulțumim tuturor celor prezenți la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Urăm Bun venit și noilor membri:

  • E- DISTRIBUȚIE MUNTENIA SA, BANAT SA, DOBROGEA SA – Colegiul B
  • Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România – Colegiul B

Raportul Anual poate fi consultat aici:👉https://bit.ly/3sa5g7Z


Romanian Fiber Optic Conference

ASRO a participat la Romanian Fiber Optic Conference 2022, eveniment organizat de către AFOR – Asociatia de Fibra Optica din Romania.

Conferința, la care ASRO este partener instituțional, a dezbătut cele mai noi tendințe din domeniul telecomunicațiilor și a fibrelor optice.

Alături de speakeri de seamă din sectorul telecomunicațiilor, la panelul de discuții a participat doamna 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐞𝐚, Director General ASRO, care a accentuat importanța standardelor pentru acest domeniu.

Reamintim că anul trecut, ASRO a publicat, cu sprijinul și implicarea ANCOM și AFOR, versiunea în limba română a patru standarde din domeniul fibrelor optice. https://bit.ly/3sbZL92


Un nou standard pentru camere digitale

Deși noile generații de telefoane suplinesc cu mare succes aparatele foto profesionale, acestea din urmă rămân alegerea potrivită pentru cei care vor un control total în creativitatea fotografică.

Rezoluția digitală reprezintă o măsură a clarității sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale. Dacă primele camere digitale aveau o rezoluție de aproximativ 0.3 megapixeli, în prezent s-a ajuns la captarea unor imagini la o rezoluție de 3.200 megapixeli.

Recent, ASRO a adoptat la nivel național standardul SR ISO 2233 care specifică metode pentru măsurarea rezoluției și a SFR-ului camerelor digitale pentru fotografii. Se aplică pentru măsurarea camerelor monocrome și color care creează date digitale sau semnale video analogice.

Standardul (în limba engleză) poate fi achiziționat din magazinul online ASRO.


Homeopatia – standard național

Standardul 𝐒𝐑 𝐄𝐍 𝟏𝟔𝟖𝟕𝟐 specifică cerinţele minime pentru medici cu calificare suplimentară în homeopatie şi serviciile lor. Standardul nu se aplică în cazul serviciilor prestate de către persoane care nu sunt medici.

Versiunea în limba română a standardului poate fi achiziționată din magazinul online ASRO.

Homeopatia este o metodă de tratament alternativă care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală.

Homeopatia a devenit cunoscută în ţara noastră, după anul 1830, cam în aceeaşi perioadă în care se răspândea în alte ţări europene.

În anul 1980, Ministerul Sănătăţii a reglementat activitatea de instruire în domeniul homeopatiei în ţara noastră, iar în prezent activitatea de instruire a medicilor în domeniul homeopatiei se desfăşoară în continuare sub egida Societăţii Române de Homeopatie.


Standard pentru sistemele de alarmă

49 de locuințe sunt sparte de către hoți în fiecare zi, la nivel național, arată datele Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Cu toate astea, numărul este în scădere față de anii precedenți. O soluție de a ne proteja de astfel de evenimente nedorite o reprezintă instalarea unui sistem de alarmă cu senzori de mișcare pe bază de microunde.

ASRO a adoptat anul acesta standardul SR EN 50130-2-3 care se referă la detectoare cu microunde instalate în clădiri, detectoare cablate specific sau nespecific sau fără fir şi prevăzute pentru grade de securitate de la 1 la 4.

Standardul (în limba engleză) poate fi achiziționat din magazinul online ASRO.