Proiectul Novafoodies: progrese și planuri pentru viitor

În calitate de partener în cadrul proiectului Novafoodies – Demonstration of innovative functional food production systems based on a sustainable value chain of marine and freshwater raw materials for conscientious European consumers, Asociaţia de Standardizare din România le-a mandatat pe dna Speranța Stomff, Șef Serviciu Management Proiecte și Cursuri și pe dna Mihaela Pițu, expert Expert accesare și implementare proiecte să participe la cea de a doua ședință a proiectului. Ședința a avut loc în Genova,  Italia,  în perioada 18-21 octombrie 2023.

Ședința a debutat cu un cuvânt de bun venit din partea coordonatorului de proiect, IDENER -Spania,

care a prezentat participanților agenda și planul de desfășurare a modului de lucru pentru perioada întâlnirii partenerilor de proiect. Apoi, fiecare lider de pachet de lucru, împreună cu echipa sa, au prezentat progresele realizate de-a lungul perioadei de implementare M1-M6, au analizat indicatorii de performanță ai acestor și au planificat viitoarele activități pe termen scurt și lung.

Reprezentanții ASRO au fost implicați în prezentarea și analiza pachetului de lucru cu numărul 7 (WP7) și au adus la cunștința participanțiilor viitoarele activități ce urmează a fi întreprinse începând cu luna ianuarie 2024. De asemenea, aceștia au contribuit și la discuțiile privind contribuțiilor lor din în celelalte pachete de lucru, mai ales în WP8 și WP9, precum și la cele privind administrarea proiectului și organizarea următoarei Adunări Generale a consorțiului. 

Totodată, reprezentanții ASRO au luat parte la cele două seminarii organizate de partenerii de proiect din Spania și Ungaria:

·       Seminar about Gender Integration in NOVAFOODIES project (ACH)

·       Seminar for IP, IP issues and the results in NOVAFOODIES project (LCI)

În ultima zi de lucru s-au organizat workshop-uri care au avut ca subiecte pachetele de lucru (WP)1, 2, 3, 4 și 5, iar scopul acestora a fost ca fiecare partener să contribuie, prin brainstorming, la identificarea celei mai bune soluții de implementare a acestor pachete de lucru și selectarea a celor mai bune date ce urmează a fi prelucrate în următoarele pachete de lucru.