Plenara Comitetului Tehnic Internațional IEC/TC 38

România a găzduit, în perioada 2-6 octombrie 2023, Plenara Comitetului Tehnic Internațional IEC/TC 38, Transformatoare de Măsură, la sediul bibliotecii Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. De asemenea, cu această ocazie, a avut loc un workshop internațional dedicat subiectului.

Participanții au aprofundat funcționarea grupurilor de lucru din cadrul IEC/TC 38, concentrându-se pe dezvoltarea unor părți specifice ale standardului IEC 61869, transformatoare de măsură. Discuțiile au cuprins, de asemenea, evoluția cerințelor IT, propuneri pentru noi subiecte și alte subiecte esențiale pentru activitățile IEC/TC 38.

Workshopul a oferit informații despre transformatoarele de măsură – discutând realizările, constatările și tendințele viitoare. A fost o onoare să avem la București peste 40 de experți tehnici din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia.

Mulțumim din inimă partenerilor noștri de eveniment – Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – echipei de la Facultatea de inginerie electrică (prof. Mihaela Albu , dr. Radu Plamanescu ) și SIV ELECTRO. Colaborarea a făcut ca acest eveniment să fie un succes!

#IECTC38#InstrumentTransformers#InternationalWorkshop#TechnicalExperts#Standardization