Nou standard ETSI pentru siguranța semnăturilor digitale

Comerțul electronic a devenit, în special pentru companiile din întreaga lume, un mod preferat de a face afaceri. Încrederea în aplicațiile folosite pentru tranzacții este esențială pentru succesul și dezvoltarea continuă a acestui domeniu.

Prin urmare, este important pentru companiile care folosesc comerțul electronic să dispună de controale și mecanisme de securitate adecvate pentru a-și proteja tranzacțiile și pentru a asigura încredere partenerilor de afaceri.

În acest sens, ETSI (Institutul European de Standardizare în domeniul Telecomunicațiilor) a publicat recent standardul ETSI TS 119 182-1 care conține specificații tehnice pentru utilizarea în siguranță a semnăturilor electronice.

Standardul reprezintă o realizare majoră pentru interoperabilitatea semnăturilor digitale și pentru o mare parte dintre aplicațiile folosite în lumea bancară și financiară care, până acum, foloseau diferiți algoritmi pentru a își realiza în siguranță tranzacțiile din mediul online.

Specificația tehnică a fost elaborată împreună cu pârțile interesate din sectorul bancar european, cu scopul de a alinia aplicațiile de semnătură electronică la un model unic de securitate.

Standardul ETSI TS 119 182-1 poate fi utilizat pentru orice tip de tranzacție între o persoană fizică și o companie, între două companii sau între o persoană fizică și un organism guvernamental. De asemenea, este aplicabil oricărui tip de comunicații electronice. Prin urmare, acesta poate fi aplicat atât în ​​mediile comerciale reglementate, cât și în cele generale.

Semnăturile digitale sunt o componentă importantă de securitate care poate fi utilizată pentru a proteja informațiile și pentru a preveni falsificarea tranzacțiilor, iar noul standard ETSI TS 119 182-1 îndeplinește cerințele generale ale comunității internaționale pentru a putea oferi încredere tranzacțiilor electronice.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa ETSI TS 119 182-1 vă rugăm să contactați biroul de vânzări ASRO (vanzari@asro.ro).