Module de instruire pentru universități

stuned logo

ASRO și Institutul de Standardizare din Bulgaria (BDS), în parteneriat cu cinci universități de la nivel european, au finalizat recent implementarea proiectului de doi ani – STUNED – Standards Teaching in University Education, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Obiectivul principal al STUNED a fost acela de a sprijini dezvoltarea și implementarea în cadrul învățământului universitar de la nivel european a unor practici inovatoare pentru formarea online referitoare la standarde, prin cooperarea între universitățile europene și organismele de standardizare.

ASRO și BDS au elaborat 22 de module de formare pentru diverse specialități universitare, printre care administrarea afacerilor, marketing, servicii și turism, economie, comerț și știintele materialelor.

Materialele de instruire au fost destinate pentru început lectorilor universitari, care ulterior au dezvoltat module de formare pentru studenți, urmând a fi utilizate pentru modernizarea programelor universitare.

ASRO și BDS își doresc ca rezultatele proiectului să contribuie la creșterea gradului de pregătire a absolvenților de studii superioare în utilizarea standardelor în cadrul viitoarelor locuri de muncă, precum și la creșterea interesului tinerilor pentru standardizare și o posibilă carieră profesională în domeniul standardizării.