ISO în sprijinul antreprenoriatului feminin

Tema aleasă de Națiunile Unite pentru a marca Ziua Internațională a femeii din acest an este “Women in leadership: Achieving an equal future in a COVID-19 world”

În acest context, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a publicat primul Acord Internațional (IWA) destinat exclusiv antreprenoarelor.

IWA 34 – Women’s entrepreneurship – Key definitions and general criteria este primul document de orientare agreat la nivel global care oferă criterii și definiții pentru a ajuta  femeile antreprenor.

Prin definiții clare și coerente, documentul ajută la facilitarea inițiativelor actuale și viitoare care vizează promovarea responsabilității economice a femeilor aflate la conducerea diverselor organizații.

Noul acord internațional susține în mod direct tema Zilei internaționale a femeii din acest an.

IWA 34 este doar una dintre numeroasele inițiative ISO care promovează și susține rolul femeilor în societate cu ajutorul standardelor.

ISO are, de asemenea, un program pentru a se asigura că nevoile femeilor sunt luate în considerare în elaborarea standardelor și că femeile joacă un rol egal și semnificativ în toate domeniile standardizării.

„Standardele internaționale sunt instrumente puternice pentru reducerea inegalităților și promovarea unei creșteri economice corecte și incluzive. Aceasta include documente de orientare precum IWA 34 și multe altele care contribuie la Obiectivul de dezvoltare durabilă (ODD 5) al Națiunilor Unite privind egalitatea de gen.”, a declarat Sergio Mujica, Secretarul General al ISO.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa IWA 34 – Women’s entrepreneurship – Key definitions and general criteria vă rugăm să contactați biroul de vânzări ASRO (vanzari@asro.ro).