CEN și CENELEC și-au publicat Strategia 2030

Deoarece lumea noastră se află într-o continuă schimbare, iar oportunitățile și provocările ne întâmpină la fiecare pas, CEN și CENELEC au elaborat o nouă strategie până în 2030 care să furnizeze soluții inovatoare și flexibile de standardizare, menite să aducă beneficii rezilienței socio-economice a Europei.

Prin intermediul acestei strategii, CEN și CENELEC își propun să „construiască o Europă mai sigură, mai durabilă și mai competitivă cu ajutorul standardizării europene și internaționale” prin standarde bazate pe consens care să ofere încredere, să îndeplinească cerințele pieței, să permită accesul pe piață al noilor inovații.

Strategia 2030 stabilește o serie de cinci obiective – privind valoarea, rezultatele și importanța sistemului european de standardizare la nivel european – care vor ghida acțiunile întregii comunități europene de standardizare în următorul deceniu.

În plus, aceasta va oferi un cadru de referință pentru a asigura complementaritatea și coerența între exercițiile strategice și obiectivele pe termen lung ale tuturor actorilor implicați în comunitatea CEN și CENELEC.

Strategia poate fi consultată aici.