Educația și dispozitivele mobile

Învățământul online și, în mod special cel realizat cu ajutorul dispozitivelor mobile, este în creștere în contextului actual generat de pandemia de coronavirus. În prezent, tehnologia mobilă a devenit tot mai accesibilă,  mulți oameni având posibilitatea de a  utiliza rețele de date mobile și internet.

ISO (Organizația Internațională de Standardizare) a revizuit specificația tehnică ISO/IEC TS 29140 – Tehnologia informației pentru învățământ, educație și traininguri care oferă un model de informații pentru cursanți specific învățăturii prin intermediul dispozitivelor mobile. Aceasta permite mediului educațional să reflecte nevoile distinctive ale celor care folosesc telefoane mobile în procesul de învățământ.

Prin această revizuire au fost adăugați termeni și definiții noi, dar și cazuri specifice de utilizare, cu scopul de a o face mai relevantă pentru învățământul actual.

Învățământul cu ajutorul dispozitivelor mobile are potențialul de a oferi elevilor acces îmbunătățit la informații și materiale de studiu, precum și îndrumare și asistență în orice moment și din orice locație, prin această accesibilitate crescând eficiența procesului educațional.

Pentru mai multe informații sau pentru a achiziționa ISO/IEC TS 29140, vă rugăm să contactați Departamentul Vânzări (vanzari@asro.ro).