Calitatea aerului respirat la locul de muncă

Calitatea aerului respirat la locul de muncă are un impact direct asupra sănătății noastre. Având în vedere că ne petrecem în medie 40 de ore pe săptămână la locul de muncă, măsurarea regulată a calității aerului interior permite reglarea optimă a climatului ambiental și are efecte pozitive asupra performanței personalului.

Microorganismele și compușii microbieni din aer sunt organisme microscopice vegetale și animale de mici dimensiuni, invizibile ochiului liber, care pot afecta calitatea aerului interior. Tocmai de aceea, evaluarea și măsurarea lor a devenit o necesitate.

SR EN 13098:2020, Atmosfera locului de muncă. Măsurarea microorganismelor și a compușilor microbieni în suspensie din aer vine în sprijinul evaluatorilor și specifică cerințele generale pentru măsurarea microorganismelor și a compușilor microbieni. Acest document oferă orientări pentru a determina și examina numărul și tipurile de microorganisme și compuși microbieni regăsiți în atmosfera locului de muncă, excepție făcând măsurarea virușilor.

Pentru achiziționarea standardului accesați magazinul online sau luați legătura cu Biroul Vânzări la adresa de e-mail: vanzari@asro.ro.