ASRO participă la „PRIA Urban Mobility Innovation”

ASRO participă la conferința „PRIA Urban Mobility Innovation” care va avea loc la Iași, în data de 17 iulie, de la ora 10, în sala „Vasile Pogor” din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Conferința se dorește a fi o punte de legătură între oficialii guvernamentali, actorii locali, reprezentanții mediului de afaceri și ai comunității de standardizare. Discuțiile se vor axa pe teme precum cercetarea și proiectele care vizează mediul urban. Accentul va fi pus pe combustibili neconvenționali, automobile ecologice (mașini electrice, hibride), dar și pe orașe inteligente.

Standardizarea influențează în mod pozitiv dezvoltarea temelor menționate anterior, întrucât aceasta este un instrument care facilitează comerțul și încurajează inovarea și îmbunătățirea continuă prin utilizarea standardelor.

Conceptul de orașe inteligente, de exemplu, impune o preocupare permanentă pentru cercetare și inovare. Comitetele tehnice de standardizare care se ocupă de această temă, elaborează şi revizuiesc standardele care asigură interoperabilitatea sistemelor în timp real, având scopul final de a eficientiza serviciile aferente mediului urban.

Dezbaterile se vor concentra astfel pe necesitatea de a crea și/sau dezvolta orașe pentru viitorul nostru și cel al generațiilor următoare, dar nu în ultimul rând, vor acoperi teme care pot conduce către identificarea unor linii directoare fezabile care pot fi aplicate în cazuri practice în viitorul apropiat.