Ambarcațiunile de agrement ar putea avea un nou comitet tehnic

În mijlocul unei veri însorite, peste 35 de milioane de cetățeni ai UE se îndreaptă către malul mării și participă în mod regulat la activități de navigație cu ambarcațiuni de agrement.

Industria ambarcațiunilor de agrement din Europa este compusă din aproximativ 100.000 de firme, majoritatea IMM-uri, iar cifra de afaceri este estimată la 34 miliarde de euro.

La cererea organismului național de standardizare din Suedia (SIS),  s-a propus în cadrul Comitetului European de Standardizare (CEN) înființarea unui nou comitet tehnic european (CEN/CT)Nave mici.

Noul comitet tehnic va fi responsabil de menținerea colecției de standarde EN ISO care să susțină Directiva Europeană privind ambarcațiunile de agrement (2013/53/UE) și perioadele de tranziție pentru standardele armonizate.

Scopul acestui comitet tehnic nu este de a stabili un nou domeniu de activitate, ci de a transforma standardele ISO în standarde armonizate și de a sprijini membrii ISO/TC 188 cu Anexa ZA.

Propunerea de înființare a noului comitet tehnic este supusă votului membrilor CEN până la data de 13 august 2019.

Dacă sunteți interesați de crearea acestui nou comitet tehnic, vă rugăm să o contactați pe dna Mădălina Simion, Manager Standardizare ASRO (madalina.simion@asro.ro).