A fost publicat un nou standard internațional pentru medicina tradițională chineză

Moxibustia este o formă de acupunctură care a fost folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză de medici și terapeuți, iar utilizarea acesteia este în continuă creștere la nivel mondial. Pentru a garanta securitatea și calitatea instrumentului utilizat, a fost publicat un nou standard internațional.

 

 

Osteoartrita, tulburările digestive, astmul și leziunile țesuturilor moi sunt doar câteva din multitudinea de probleme medicale care pot fi rezolvate prin moxibustie, o formă de terapie termică care vizează punctele de acupunctură din organism.

Folosind în mod tradițional planta ,,moxa”, în moxibustia modernă se poate folosi un instrument cu infraroșu, care simulează efectul de încălzire și spectrul infraroșu de ardere al plantei pentru a iradia corpul în aceste puncte.

Odată cu creșterea numărului de dispozitive de radiație cu infraroșu disponibile acum pe piață este mai important ca niciodată să se facă distincția dintre acestea pentru a se asigura securitatea și eficacitatea.

ISO 20493, Medicina tradițională chineză – Instrument de tip moxibustion cu infraroșu, intenționează să facă acest lucru, stabilind cerințe minime de securitate și calitate atât pentru producători, cât și pentru autoritățile de reglementare.

Domnul doctor David Graham, președintele comitetului tehnic care a elaborat standardul, a declarat: “Instrumentul de tip moxibustie cu infraroșu utilizat în medicina tradițională chineză folosește lungimi de undă specifice pentru a trata diferite boli, iar pentru ca acesta să fie eficient și să reglementeze piața, noi am decis să elaborăm un standard internațional.”

’’ISO 20493 definește domeniul de aplicare și cerințele tehnice necesare pentru garantarea securității și a calității, oferind o bază pe care se pot face reglementări și, în cele din urmă, facilitând comerțul internațional.”

Standardul ISO 20493:2018 a fost elaborat de comitetul tehnic ISO/TC 249, Medicina tradițională chineză, al cărei secretariat este deținut de SAC, membrul ISO pentru China.

Acest standard internațional se poate achiziționa de la Serviciu Vânzări Standarde Străine ASRO: email: vanzari@asro.ro

 

Sursa: ISO