Un nou standard internațional pentru calcularea valorii mediului înconjurător

Durabilitatea înseamnă conservarea bunăstării umane pentru generațiile prezente și viitoare. Și bunăstarea este strâns legată de o economie în care capitalul natural joacă un rol esențial pentru viitor.

Un nou standard publicat de Organizația Internațională de Standardizare (ISO) ajută organizațiile să găsească răspunsuri și informații despre modul în care pot cuantifica valoarea dependenței de mediul înconjurător.

Noul standard ISO 14007, Management de mediu. Ghid pentru determinarea costurilor și beneficiilor de mediu va permite organizațiilor să stabilească și să comunice costurile și beneficiile asociate aspectelor de mediu, impactului și dependențelor de resursele naturale.

Organizațiile trebuie să știe care sunt măsurile și strategiile de mediu solide din punct de vedere economic. De exemplu, evaluarea resurselor naturale și efectuarea unor analize cost-beneficiu de mediu sunt pași importanți în programele de dezvoltare durabilă din punct de vedere strategic.

Standardul oferă indicații despre modul în care organizațiile pot realiza aceste analize pentru opțiuni de mediu diferite. Standardul ajută la crearea de date transparente și exacte, care, la rândul lor, pot contribui la o dezvoltare durabilă.

Noul standard completează standardul ISO 14008, Evaluarea monetară a impactului asupra mediului și a aspectelor legate de mediu, publicat în martie 2019, deoarece descrie metodele de evaluare a aspectelor și a impactului asupra mediului, oferind date esențiale care sunt utilizate în analizele de tip cost-beneficiu.

Dacă sunteți interesați de standardul ISO 14007, vă rugăm să contactați echipa de vânzări la adresa de e-mail: vanzari@asro.ro.