Saloanele de înfrumusețare se vor ghida după un nou standard european

Femeile îndrăgesc saloanele de înfrumusețare: o nouă coafură sau o piele catifelată, le fac să fie pline de încredere şi strălucire. Însă, pentru a beneficia de o experiență plăcută, este nevoie de o calitate înaltă a serviciilor oferite.

Din luna august, EN 17226 a fost adoptat de ASRO ca standard român. Astfel, SR EN 17226 definește cerințele și recomandările privind furnizarea serviciilor din saloanelor de înfrumusețare.

Standardul garantează calitatea acestui tip de servicii și evidențiază beneficiile pe care standardizarea le poate aduce acestui domeniu.

Mai mult, se acordă o mare importanță igienei, competențelor personalului care deservește salonul și gestionării riscurilor care pot apărea într-o astfel de activitate.

În ceea ce privește evaluarea riscurilor, SR EN 17226 oferă o atenție sporită siguranței, instalării și configurării echipamentelor din salon. De asemenea, oferă recomandări privind igiena și utilizarea echipamentelor de protecție care trebuie folosite și nu în ultimul rând, pune în prim-plan calitatea serviciilor furnizate și satisfacția clienților.

Standardul a fost elaborat în cadrul comitetului tehnic (CEN/TC 409) de către experți din 11 țări europene.

Acest standard poate fi achiziționat de la ASRO, Serviciul Vânzări – vanzari@asro.ro sau din magazinul nostru online.