Saloanele de înfrumusețare se vor ghida după un nou standard european

Femeile iubesc, în mod special, saloanele de înfrumusețare. O nouă coafură sau o piele catifelată, le fac să fie pline de încredere şi strălucire. Desigur, acest lucru depinde şi de calitatea serviciilor oferite.

Din luna august, EN 17226 va fi adoptat de ASRO ca standard român. Astfel, SR EN 17226 va defini cerințele și recomandările privind furnizarea serviciilor din saloanelor de înfrumusețare.

Standardul va garanta calitatea acestui tip de servicii și va evidenția beneficiile pe care standardizare le poate aduce acestui domeniu.

Mai mult, se acordă o mare importanță igienei, competențelor personalului care deservește salonul și gestionării riscurilor care pot apărea într-o astfel de activitate.

În ceea ce privește evaluarea riscurilor, SR EN 17226 oferă o atenție sporită siguranței, instalării și configurării echipamentelor din salon. De asemenea, oferă recomandări privind igiena și utilizarea echipamentelor de protecție care trebuie folosite și nu în ultimul rând, pune în prim plan calitatea serviciilor furnizate și satisfacția clienților.

Standardul a fost elaborat în cadrul comitetului tehnic (CEN/TC 409) de către experți din 11 țări europene.