Promovarea afacerilor și inovării în domeniul TIC: o abordare cuprinzătoare a educației în domeniul standardizării în Europa

ETSI are plăcerea de a anunța viitoarea sa conferință „Promovarea TIC în afaceri și inovare: o abordare cuprinzătoare a educației în domeniul standardizării”, care are loc în perioada 04-05 octombrie 2018 la ETSI, Sophia Antipolis, Franța.

În industria TIC, standardizarea este acum recunoscută ca un instrument important care oferă beneficii măsurabile industriei, cum ar fi:

  • Economie de scară;
  • Mărirea dimensiunii pieței;
  • Accesul pe piețe noi;
  • Îmbunătățirea interoperabilității echipamentelor;
  • Accesul la inovațiile partajate;
  • Un mijloc de a obține valoare din inovare.

Îmbunătățirea reputației, oportunitățile de rețea, informațiile de piață și inteligența competitivă pot, de asemenea, să rezulte din participarea la standardizare, acestea fiind catalogate drept beneficii indirecte.

În ciuda acestor beneficii și a solicitărilor repetate ale Comisiei Europene de îmbunătățire a educației în domeniul standardizării, în învățământul superior se predă puțin despre standardizare, pe lângă educația tehnică privind tehnologiile standardizate. Tema standardizării este de fapt bine studiată. Până în prezent, au existat numeroase comunități internaționale care au schimbat acest subiect și diverse încercări de a dezvolta materiale educaționale. Cu toate acestea, standardizarea TIC necesită materiale de înaltă calitate, cuprinzătoare și structurate pentru a sprijini și promova predarea standardizării în învățământul superior formal.

În ultimul an, ETSI, cu sprijinul Comisiei Europene, a derulat un proiect pentru a dezvolta un curs cuprinzător privind standardizarea în domeniul TIC. Designul modular al cursului permite folosirea lui ca atare sau modificat pentru a se potrivi diferitelor niveluri de învățământ superior, cum ar fi programele de licență sau postuniversitare, precum și diferitele programe de studiu. Materialele de învățare includ un manual pentru studenți, un set de câteva sute de diapozitive și un ghid de curs. Tot acest conținut va fi disponibil într-o formă electronică accesibilă, gratuit de la ETSI.

Această conferință va prezenta rezultatele acestui proiect, cu ateliere detaliate cu privire la materialul dezvoltat de ETSI și cele mai bune practici în utilizarea sa. Conferința va avea, de asemenea, vorbitori invitați care vor împărtăși experiența lor în domeniul educației de standardizare în practică, importanța acesteia pentru industrie și relevanța acesteia pentru politica industrială.

Agenda conferinței o găsiți aici.